För restauranger

”När Lundarundan startade upp 2016 tog vi chansen att delta med våra tre restauranger, även om det var på en fredag som alltid är fullbokat. Vi använde barområdet för matnattengästerna och kunde ha halva restaurangen till bokade gäster. Vi är med för att marknadsföra oss till människor som vi kanske inte når annars. För oss känns det mer vettigt än att enbart lägga pengar på tidningsannonser, med Matnatten får vi ju faktiskt presentera våra smaker samt visa våra lokaler och berätta om verksamheten.

Till dig som funderar på att delta i Matnatten: Var inte rädd för att testa nya grepp för att synas och bidra till att göra din stad mer attraktiv. Det är ju mycket det vår bransch går ut på – att sälja in sin fina service. Dessutom får ni göra en rolig och annorlunda grej. Om man tar Matnatten på största allvar med det man serverar, då är det en möjlighet att skapa nya affärer och bygga fina relationer med gäster som kommer att återvända.”


Calle Henrickson, VD Lundagruppen med Klostergatans vin- & delikatess, M.E.A.T och Toyo

Vem är gästen?

Tillresta foodies, vana och ovana restaurangbesökare i alla åldrar. Väl på er restaurang är gästen utrustad med ett klippkort som ni fyller kryssar i, många besökare bär även en "Matknapp" för att ni ska känna igen dem.

Smaklig spis!

Ni bjuder er restaurangs typiska signaturrätt, kanske till och med en och annan ny foodies föds genom att ni delar med er av er kulinariska expertis. Smakproven ska vara minst 40 gram och max 60 gram. Till detta serverar ni en passande dryck i ett något mindre glas till ett förmånligt pris.

Samarbeten

Har ni möjligen en nära relation till en dryckesleverantör som ni vill sätta i strålkastarljuset? Bjud in denna leverantör för en extra happening denna kväll!

Logistik

Tänk på att avsätta plats för Matnattengästerna, ståbord och barplatser brukar vara uppskattat men inget krav. 

Öppettider

Öppettiderna för eventet är 16:00-23:00

Har ni fler frågor kontakta

Emelie Wilander, Projektledare
emelie.wilander@tasteevents.se
076-712 69 40